0

Героинята на испанския национален отбор Олга Кармона, която вкара победния гол за 1:0 на финала срещу Англия, разбра едва след мача, че баща й е починал в петък срещу събота.

Кармона, която бе обявена за №1 не само на  финала, но и на полуфинала с Швеция, е била оставена в неведение за драмата в семейството й, съобщи „Ас“.

Трагичната новина й е била съобщена чак след края на празненствата за титлата на стадиона в Сидни и интервютата пред медиите.

Самата Олга посвети своя победен гол срещу Англия на починалата майка на своя приятелка с послание, изписано предварително върху долната й фланелка.

Испанската федерация (RFEF) оповести това  тази вечер в социалните мрежи. Таткото на футболистката на Реал Мадрид е издъхнал в ранните часове на миналия петък срещу събота.

„RFEF с дълбоко съжаление обявява смъртта на бащата на Олга Кармона. Тя научи тъжната вест след финала на световното първенство. Изпращаме нашите най-искрени прегръдки на Олга и нейното семейство в момент на дълбока болка. Обичаме те, Олга, ти си историята на испанския футбол“, беше изявлението, което федерацията публикува в социалните си мрежи.

От своя страна Реал Мадрид също изрази подкрепата си за своята състезателка: „Реал Мадрид, неговият президент и Бордът на директорите дълбоко съжаляват за смъртта на бащата на нашата Олга Кармона. Реал Мадрид би искал да изрази своите съболезнования и привързаност към Олга, нейното семейство и всички нейни близки. Почивай в мир".

Погази протокола! Испанската кралица доня Летисия грабна световната купа и се включи в купона (ВИДЕО)