0

Р еал Мадрид тръгна на война с ФИФА! "Кралете" ще откажат да участва в новия формат на Световното клубно първенство на ФИФА. Това заяви треньорът на “белите” Карло Анчелоти. Той изтъкна като причина обещания награден фонд, който по принцип все още не е оповестен официално. Според Карлето и други клубове също ще откажат участие. Наскоро шефовете на Премиър лийг и Ла Лига са заплашили с бойкот този формат на турнира, а синдикалните организации на футболистите имат готовност да стачкуват заради претоварването на календара, ако ФИФА не се откаже от тази формула на първенството.

Новият формат представлява турнир с участието на 32 отбра, чието първо издание трябва да се проведе от 15 юни до 13 юли 2025 година.

“Реал Мадрид няма да играе на Световното клубно първенство на ФИФА. Ще откажем поканата, както ще направят и други клубове. Един-единствен мач на Реал струва 20 милиона евро, а те искат да ни дадат тези пари за целия турнир. Няма начин това да се случи. Отношението ни е отрицателно”, заяви Анчелоти пред Il Giornale.

Италианецът днес навършва 65 години.