0

Е вропейският клубен шампион Реал Мадрид е твърдо против новия формат на Световното клубно първенство с 32 отбора, който трябва да се проведе за първи път през лятото на 2025 година в САЩ, твърди Relevo.

Решението на ФИФА да промени изцяло провеждането на този турнир предизвика широк негативен отзвук сред футболисти и клубове, като сред тях е и Реал Мадрид.

Оттам се притесняват, че сезонът ще стане твърде дълъг и мачовете ще станат прекалено много.

“Ще започнем следващия сезон през август и ще го приключим през юли. Това е лудост, ще убият играчите”, коментират в лагера на мадридчани, цитирани от испанското издание.

“Лос бланкос” имат причина да негодуват, тъй като максималният възможен брой мачове, които отборът може да изиграе, нараства до 72.

Само в Световно клубно първенство Реал може да има седем мача, а новият формат в Шампионската лига също ще добави две срещи в груповата си фаза.

Освен това се връща и провеждането на мача за Междуконтиненталната купа, който е предвиден за 18 декември.

Новият сезон за мадридчани ще започне на 14 август със сблъсъка с Аталанта за Суперкупата на Европа и би могъл да приключи чак 11 месеца по-късно на 13 юли 2025 година, когато ще бъде финалът на новия турнир на ФИФА.

Към тези 72 мача трябва да се добавят и двубоите, в които футболистите ще играят за националните си отбори.