0

Р еал Сосиедад удари Барселона с 2:1 на "Камп Ноу" в мач, който може да е много ключов за гостите. Попаденията за гостите бяха дело на Микел Мерино и Александър Сьорлот, а за каталунците точен бе Роберт Левандовски. С тази победа Реал Сосиедад остава на 4-а позиция с 65 пункта на сметката си, пет повече от следващия в класирането, а Барселона е първи с 85 точки.

В 5-а минута Реал Сосиедад направи чудесна контраатака, при която Александър Сьорлот се откъсна в предни позици и успя да отклони към Микел Мерино, който завърши добре с левия крак от вътрешността на наказателното поле, а намесата на Тер Щеген не бе достатъчно добра, за да отрази и резултатът стана 1:0 за Реал Сосиедад.

Двата отбора започнаха пасивно втората част, като не искаха да рискуват в първите минути. Стигна се до 72-а минута, когато Александър Сьорлот бе намерен чудесно в свободното пространство след красива контраатака. Той овладя топката, преди да я изстреля отблизо покрай безпомощния вратар - 2:0 за Реал Сосиедад. В 90-а минута Роберт Левандовски засече чудесно центриране на Феран Торес, като нападателят стреля с глава и не остави шансове на стража на Реал Сосиедад, оплитайки топката в мрежата - 1:2.

След края на двубоя Барса получи шампионската купа за първото място в Ла Лига и да минат през официалната церемония по награждаването за една от най-убедително спечелените титли на Испания в своята история. След последния съдийски сигнал играчите на Барселона останаха на терена, а капитанът на отбора Серхио Бускетс се качи до президентската ложа, за да получи трофея от президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес. После Бускетс се завърна на терена с купата, където я вдигна заедно със съотборниците си и започнаха официалните празненства по повод отличието. Титлата бе първа за каталунците от 2019 г. насам, като то донесе златен дубъл за отбора, който спечели и Суперкупата на Испания по-рано този сезон.