0

К ристиано Роналдо отново вкара за саудитския Ал Насър, този път в азиатската Шампионска лига, за 3:1 над таджикистанския Истиклол. Това е втора поредна победа в континенталния турнир за Ал Насър и първо място в група Е с 6 точки.

Гостите от Таджикистан откриха резултата минута преди края на първото полувреме чрез Сенин Себай.

Втората част започна с безмилостен натиск на домакините, а Истиклол издържа до 66-ата минута, когато Кристиано Роналдо с елегантен завършващ удар направи 1:1, възползвайки се от грешка на защитата на узбеките. 

Така през новата кампания Роналдо има общо 11 попадения във всички турнири, а този е негов първи гол в Шампионската лига на Азия. 

Последваха нови два гола на бразилеца Андесон Талиска. Най-напред 6 минути по-късно с глава направи 2:1, а 13 минути преди края се разписа за 3:1 с нисък удар по диагонала до гредата.

На второ място в групата е иранският Персеполис, който се справи с 1:0 с Ал Духаил (Катар) за първата си победа. Катарците и Истиклол са с по 1 точка. Персеполис, които са играли финал в турнира през 2018-а и през 2020-а година, стигнаха до успеха с гол в 63-ата минута на Омид Алишах.

Срещата от група С между друг ирански клуб – Сефахан и Ал Итихад (Саудитска Арабия) не се състоя, тъй като футболистите на гостите отказаха да излязат на терена в Исфахан. Причината за това е, че  на входа на терена беше поставената статуя на убития ирански генерал Касем Солеймани. От Азиатската футболна конфедерация (АФК) заявиха, че мачът е бил "отложен поради непредвидени и от извънредна причина обстоятелства". 

В същата група С Ал Кува Еър Форс (Ирак) победи с 2:1 АГМК (Узбекистан).

В група В друг узбекски отбор – Насаф постигна втора победа. Два гола за крайното 3:1 над Ал Сад (Катар) вкара Азизбек Амонов. Шаржа (ОАЕ) пък надви Ал Файсали (Йордания) с точно изпълнение на Муса Марега в 20-ата минута.

Азиатската Шампионска лига е в състав от 40 отбора, които са разпределени в 10 групи по 4. Победителите и шестте най-добри втори състави отиват на осминафиналите, според регламента, пише БТА.