0

О т румънския ФКСБ (Футболен клуб Стяуа Букурещ) са отказали предложението на ЦСКА 1948 двата отбора да разменят домакинствата си във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите, пише румънският вестник "Проспорт".

Според изтегления жребий ЦСКА 1948 трябва да бъде домакин в първия мач, който е предвиден за 26 юли, а на 3 август реваншът ще се играе в Букурещ, като ФКСБ ще бъде без фенове заради наказание на УЕФА от домакинството с Уест Хем.

FCSB отказа искането, дори след като УЕФА премести мача от кръга с един ден по-рано от първоначално планирания - на 26 юли, на фона на другия "румънско-цесекарски" мач от турнира - ЦСКА-София - Сепси, който се играе на 27-ми.

От клуба от Букурещ вече предложиха вторият двубоя да се играе на стадион "Триумфалната арка", тъй като "Арена Национал" няма да е на разположение за първите летни мачове през сезона.

Генералният директор на ФКСБ Михай Стойка лично е отказал предложение на българския тим.

"Те ни предложиха да играем първия мач в Букурещ, но не бях съгласен. Не знам дали е предимство да играеш първия мач у дома. Но мисля, че все пак е добре да домакинстваш в реванша, дори без фенове. Играеш вкъщи, спиш в леглото си", коментира Стойка пред "Проспорт".