0

И спанският Виляреал порази с 3:0 Ювентус насред Торино и проби на 1/4-финала в Шампионската лига с общ резултат от двата мача 4:1. 

„Жълтата подводница“ нанесе своя нокаутиращ удар след 78-ата минута, за да пробие за трета поредна година на 1/4-финалите.

Испанците нямаха удар в целта до 78-ата мин., когато Морено откри от дузпа, свирена за фаул на Ругани срещу Коклен. 

Защитникът Пау Торес добави втория от около 6 м след изпълнение на корнер. В 92-ата мин. Арно Данжума вкара втората дузпа за Виляреал за крайното 0:3.

В другия мач Челси надви Лил с 2:1 във Франция и с общо 4:1 също се класира за 1/4-финалите в ШЛ. 

Бурак Йълмаз изведе „договете“ напред в резултата в 38-ата минута от дузпа, но Пулишич изравни 1:1 в 3-ата минута на добавеното време преди почивката. В 71-ата мин. Аспиликуепа оформи крайното 2:1 за „сините“.

Челси се справи, въпреки проблемите извън терена с обявената от собственика Абрамович продажба. Лил натискаше, но английският отбор се контролираше и показа класа във важните моменти от мача.

Французите откриха с неспасяем шут на Йълмаз от дузпа, отсъдена от рефера Давиде Маса за игра с ръка на Жоржиньо след преглед на ситуацията на VAR.

Челси реагира бързо, а Жоржиньо се реваншира с хубав пас за Пулишич, който изравни от малък ъгъл и покруси надеждите на домакините за обрат.

Всичко приключи в 71-ата мин., когато Аспиликуета с коляно вкара за 2:1 след пас на Мейсън Маунт.

Челси сега ще изчака да види какво ще се случи извън терена, като УЕФА също заяви в сряда, че иска разяснения от Европейския съюз относно бъдещите мачове от Шампионска лига с участието на сините заради санкциите срещу Абрамович. Олигархът, считан за приближен на Путин, е със замразени активи от правителството на Великобритания. 

Челси получи специално разрешение да продължи дейността си, с ограничения на разходите. Докато вървеше мачът в Лил бе оповестено, че лекоатлетическата легенда лорд Себастиан Коу се е присъединил към консорциум от евентуални купувачи, воден от бившия шеф на Ливърпул сър Мартин Браутън. Стана ясно също, че бившият нападател на Челси Джанлука Виали пък работи с Ник Кенди по неговата оферта.

В жребия за четвъртфиналите в петък освен Челси и Виляреал ще участват още Атлетико Мадрид, Реал Мадрид, Байерн М, Бенфика, Ливърпул и Манчестър Сити.