0

Д о последния мач в сезона на Висшата лига Ливърпул ще се бори за шампионската титла, след като с 9 резерви в състава обърна 2:1 Саутхемптън като гост и се доближи само на точка зад лидера Манчестър Сити.

В стартовия състав на Юрген Клоп срещу „светците“ бяха само двама титуляри – Алисон и Конате, а евентуална загуба връчваше титлата на „гражданите“.

Всъщност Манчестър Сити бе шампион в продължение на 14 минути – между гола на Редмънд в 13-ата, с който Саутхемптън поведе, до изравняването в 27-ата на Минамино.

След почивката в 67-ата мин.  Матип се разписа за крайното 2:1 за „червените“.

Така преди последния 38-и кръг в неделя, в който всички мачове започват от 16 ч. местно време (18 ч. българско), Манчестър Сити има 90 точки и голова разлика 96:24, а Ливърпул – 89 точки, с голова разлика 91:25.

В неделя Манчестър Сити приема вкъщи Астън Вила, воден от легендата на Ливърпул Стивън Джерард. Ливърпул пък е домакин на Улвърхемптън. 

При равен брой точки, което на теория може да се получи при загуба на Сити и равен на Ливърпул, предимство има отборът с по-добра голова разлика, след това се гледа кой има повече вкарани голове, и т. н., като регламентът предвижда дори решаващ мач, тъй като досегашните срещи между Сити и Ливърпул завършиха с един и същ равен резултат: 2:2.