0

К азахстанецът Данияр Сахи бе определен да води първия мач между Апоел Беер Шева и Черно море, който е в четвъртък (25 юли) на Градския стадион в Ловеч. Срещата от Лигата на конференциите започва в 20 часа.

Асистенти на Сахи са сънародниците му Сергей Васютих и Самат Тергеусизов, а четвърти рефер - Сакен Баймбет, също от Казахстан. Това ще бъде първи мач на Данияр Сахи на български отбор.

Реваншът между двата тима е на 1 август (четвъртък) от 20,30 часа на "Хювефарма Арена" в Разград. Той ще бъде воден от сърбина Данило Николич, чиито асистенти ще бъдат Милан Шутулович и Иван Микалачки. Четвъртият съдия също е сърбин - Иван Стаменкович. Николич е едва на 29 години и има скромен опит в Европа, като също не е свирил срещу на български тимове.

Мачовете между ЦСКА 1948 и Будучност Подгорица от Черна гора във втория кръг от Лигата на конференциите също бяха поверени на рефери от бившия Източен блок.
Грузинецът Иракли Квирикашвили ще ръководи първия двубой между двата тима, който ще се играе в четвъртък (25 юли) на Националния стадион "Весил Левски" от 20,30 часа. Негови помощници ще бъдат сънародниците му Гиорги Еликашвили и Давит Чигогидзе, а четвърти съдия - Иракли Херхадзе.

Квирикашвили свили при успеха на младежкия национален отбор на България над Израел с 1:0 миналата есен в София.

На реванша на 1 август на Градския стадион в Подгорица от 22 часа двата отбора ще изведе словашка бригада, начело с Михал Оченаш, който няма опит с бг тимове. Негови асистенти са Адам Йекел и Тобиаш Пачак, а четвърти рефер е Мартин Дохал.