0

Г оляма трансферна драма се завихри около звездата на Айнтрахт Франкфурт Рандал Коло Муани в последния ден от трансферния прозорец във футболна Европа. Първоначално се появи информация, че нападателят ще продължи кариерата си в Пари Сен Жермен, след като двата клуба се договориха за трансферната сума на нападателя. Тя трябваше бъде 90 милиона евро, съобщи френското издание „RMC Sport“. Именно поради тази причина Коло Муани не игра и срещу Левски в четвъртък на ст. „Дойче Банк Банк“ в реванша от плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите. Въпреки това Айнтрахт успя да пречупи „сините“.

Пред двата клуба оставаше да финализират сделката снощи и Коло Муани да подпише договор с френския шампион. Айнтрахт работеше по намирането на заместник на Коло Муани, като фаворит за това бе младият нападател на ПСЖ Уго Екитике.

Изданието „hessenschau.de” обаче разкри, че сделката между Айнтрахт и ПСЖ се е разпаднала. Причината е, че условията, които парижани са казали на Айнтрахт, за да вземат 21-годишния нападател, не устройват клуба. За Екитите са поискани 35 милиона евро, а освен това високата заплата от 8 милиона на година е отказала Айнтрахт от трансфера. А това означава, че клубът ще скъса сделката за Муани.