0

В зетият през лятото на пожар испански национален вратар Кепа Арисабалага, който трябваше да замени тежко контузения титуляр Тибо Куртоа, също изгоря, тръшкат се мадридските спортни издания „Ас“ и „Марка“.

Баскът се контузи на загрявката преди Реал М – Брага (3:0), което наложи спешно ръкавиците да сложи вечната украинска резерва Ондрий Лунин. Той, макар да търка пейката от август насам, съвсем не се справи зле и дори спаси дузпа в 5-ата мин. При 0:0.

Лунин сега става още по-ценен след като прегледът с ултразвук на контузията на Кепа показа мускулно разкъсване на десния абдуктор, което се нуждае от 2-3 седмици лечение. Утре следва ядрено-магнитен резонанс за по-сигурна диагноза.

По всяка вероятност той гори поне до началото на декември – за Реал, а и за националния на Испания.

 

Така сега треньорът на „кралския клуб“ Карло Анчелоти трябва да се довери на Лунин, който кара последната година от договора си.

С протектор на контузеното си изкълчено рамо тренира днес новата перла на Реал Джуд Белингам, който пропусна мача с Брага.

В петък той и Карлето ще обсъдят дали ще е готов за неделния двубой с Валенсия или ще получи почивка. Твърдо аут за неделя е Дани Себайос.