0

Н идерландският Цволе представи привлечения до края на сезона български национален халф Филип Кръстев, който бе сниман със синьо-белия екип.

Той идва от Лос Анджелис ФК, но е собственост на белгийския Ломел. Цволе е седмият му отбор от 2020 г. насам, когато Славия го продаде на Ломел, чиято собственост е и в момента. След това той премина през Троа, Камбуур, Левски и ЛАФК, сега и Цволе.

Филип Кръстев мина успешно медицинските изследвания в Цволе

Цволе се нуждаеше от халф за подсилване на средата на терена заради контузиите на Райън Томас и Зико Буурмеестер, отбелязват медиите в Нидерландия.

Той е познат в страната – като играч на Камбуур.

„Когато научих чрез моя агент, че към мен има интерес от Нидерландия, веднага се запалих“, цитиран е Кръстев от пресслужбата на новия му тим.

„Разбира се, и преди съм играл футбол тук и ми беше много приятно. Ето защо наистина исках да се върна, ако се появи възможност. Вече проведох няколко разговора с треньора, разбрах какво очакват тук от мен.

Имам пълна увереност, че мога да помогна на отбора в борбата за оцеляване и по този начин също да развивам себе си“.

Техническият мениджър на клуба Марк Коонен похвали нашето момче: „Филип е универсален полузащитник. Той може да играе както вляво, така и в централната част, може да действа и нападателно, и защитно.

Допълнителен плюс е, че Филип иска да напредва, не се страхува да действа така, че да постигне напредък.

Затова съм щастлив, че успяхме да добавим този динамичен играч към селекцията чрез нашите добри отношения със „Сити Футбол Груп“, отбеляза той.

След 19 мача Цволе е девети в Ередивизи с 23 точки.