0

 

ЕКИП

Синдикатът на професионалните футболисти във Франция (UNFP) се оказа замесен в страхотен скандал, който вече стигна до съда. Още през юни стана ясно, че тридесетина бивши футболисти и треньори, сред които и национали, на практика са били разорени, губейки спестяванията си, след като са се доверили на UNFP и консултантите от неговите дъщерни организации и по конкретно комерсиалния му филиал.

Футболистите претендират за обезщетения в размер на милиони евро. Според бившия капитан на Льо Ман Лоран Бонар, който изпълнява функциите на говорител на пострадалите, те се чувстват предадени и изоставени и предадени UNFP. Те са допуснали хората от синдиката до 

най-интимния
си семеен кръг

вярвайки, че те ги пазят от „акулите“, които кръжат около професионалните играчи и парите им.


Следвайки съвета им те са инвестирали в апартаменти за възрастни хора, които се нуждаят от специализирани грижи. Това не са класическите старчески домове, а затворени комплекси, най-често с малки къщички, в които са обособени индивидуални жилища. Подобна схема е сравнително често срещан инвестиционен продукт във Франция, като в рекламите за него обичайно може да се прочетат гаранции, че въпросните комплекси гарантират заетост в диапазона от 93% до 100%.
Реалността на практика обаче е малко по-различна. В случая с инвестициите, които играчите са правили става въпрос за отделни стаи или апартаменти в подобни комплекси. Самите комплекси обаче се държат от големи частни компании, които имат правото да ги напуснат 9 или 12 години след построяването им. Тънкият момент е, че компаниите държат разрешителното за ползване, и когато си тръгнат, го вземат със себе си, за да го използват на други място. За футболистите това е истинска

финансова
катастрофа

От една страна, приходите от наеми, които са получили са несъизмеримо по-малко в сравнени с парите, които са налели в тях. 

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX