0

П ървенецът на Италия Наполи посреща 14-кратния европейски шампион Реал Мадрид в най-интригуващия двубой от програмата на Шампионската лига тази вечер. Двубоят на стадион "Диего Армандо Марадона" от група С на турнира ще започне в 22.00 часа българско време.

Наполи започна колебливо защитата на титлата си в Серия А и записа две равенства и една загуба в първите си пет мача, което доведе до конфликт между клуба и звездата Виктор Осимен. В последните си два двубоя обаче неаполитанци записаха победи над Удинезе с 4:1 и над Лече с 4:0. В първата си среща от група С тимът на Руди Гарсия победи Брага с 2:1 като гост, а сега италианският отбор ще търси втори пореден успех.

От своя страна Реал започна груповата фаза с минимална победа над Унион Берлин с 1:0. Кралският клуб бе разклатен след загубата от Атлетико Мадрид с 1:3 в градското дерби миналата неделя, но след това играчите на Карло Анчелоти победиха последователно Лас Палмас (2:0) и Жирона (3:0). 

Наполи и Реал Мадрид са се срещали четири пъти в Шампионската лига до този момент, като мадридчани имат три победи и едно равенство, включително два последователни успеха с 3:1 в осминафиналите на надпреварата през сезон 2016/17, пише bnr.bg.

Манчестър Юнайтед приема Галатасарай в двубой от група А. 

Английският гранд стартира колебливо кампанията. Съставът на Ерик тен Хаг загуби последния си двубой по неприятен начин, допускайки поражение у дома във Висшата лига от Кристъл Палас. "Червените дяволи" започнаха със загуба в ШЛ и ще се надяват в днешния мач да се поздравят с успеха.

Галатасарай от своя страна е в подем, тъй като е непобеден до момента във всички турнира. Интересно е да се отбележи, че последното поражение на турският гранд датира от април месец.

Програма за мачовете за 3 октомври:

Група А

22:00 ч. Копенхаген - Байерн, Манчестър Юнайтед - Галатасарай

Група В

22:00 ч. Ланс - Арсенал, ПСВ Айндховен - Севиля

Група С

19:45 ч. Унион - Брага
22:00 ч. Наполи - Реал Мадрид

Група D

19:45 ч. Залцбург - Реал Сосиедад
22:00 ч. Интер - Бенфика.