0

Б ивши и настоящи шефове на португалския гранд Бенфика са подведени под съдебна отговорност, потвърдиха с официално съобщение от клуба.

Разследванията свързани с “орлите” се отнасят за периода между 2016 и 2020 г. когато има подозрения за различни видове измами и уреждане на мачове. 

Сред замесените е и настоящият президент на клуба Руи Коща, както и други членове на управителния съвет. Засега не са проведени разпити със заподозрените, но всички техни официални запитвания за допълнително разясняване на характера на разследването до този момент са били отхвърлени. Очакванията са в следващите седмици да има развитие и да бъдат проведени разпити.

Разкритията идват само година и половина, след като дългогодишният президент на Бенфика Луис Филипе Виейра беше принуден да се оттегли, след като беше арестуван и му бяха повдигнати обвинения за тежки финансови измами, включително укриване на данъци и пране на пари. Той беше обвинен в усвояването на над 2 милиона паунда и бе заменен на поста от Руи Коща, който първоначално бе вицепрезидент.