0

Е литният рефер от Висшата лига Пол Тиърни няма да свири мач в следващия кръг след скандалното побутване на Ливърпул за 1:0 над Форест в 99-ата мин. този уикенд.

Той не получи наряд на терена, а е пратен в залата с екраните като видео асистент-рефер (VAR) на Арсенал – Брентфорд.

Английски топрефер разкри как са помогнали на Ливърпул! Имаше огромна грешка в ущърб на Нотингам Форест, казва Майк Дийн

На „Сити Граунд“ в Нотингам Тиърни бе подгонен в тунела от собственика на домакините Евангелос Маринакис заради гафа си преди победния гол на Нуниес от Ливърпул.

Когато мачът отиваше към 0:0 Тиърни спря играта заради травма на главата на защитника на червените Ибрахима Конате, като топката бе притежание на Форест. 

Реферът обаче даде топката на вратаря на гостите Келъхър, от него тръгна атаката, завършила с гола на Нунес – минута и 50 секунди след подновяването на играта.

Правилата на борда на Международната футболна асоциация гласят, че играта трябваше да започне отново с владение за Нотингам Форест от мястото, където те държаха топката до съдийския сигнал.

Макар отсъждането да не доведе директно до гола – все пак Форест дори отне топката, преди МакАлистър да центрира попадението на Нунес, то изведе Ливърпул на първо място.

В момента след 27 изиграни мача  тимът на Клоп е с 63 точки благодарение на победата над Форест, но при равенство в Нотингам Ливърпул щеше да е втори с 61 т., а начело – Ман Сити с 62.