0

Б ившият нападател на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ювентус Карлос Тевес обяви края на кариерата си. 38-годишният нападател заяви, че вече не може да играе след смъртта на баща си миналата година. За последно, Тевес игра за Бока Хуниорс през миналия юни, а в последната година отказваше предложения от различни клубове. Сега, аржентинецът обяви, че е спрял заради смъртта на баща си Сегундо Раймундо, който почина след усложнения от коронавирус през февруари 2021. Раймундо осиновява Тевес, след като биологичният му баща умира още преди неговото раждане. 

„Оттеглих се. Предложиха ми много неща, включително имах оферти от САЩ. Но това е, дадох всичко от себе си. Беше ми много трудно да играя в последната година, но успях да видя моя старец. Спрях да играя, защото го загубих, загубих най-големия си фен“, написа Тевес.

По-рано футболистът обясни, че вече не спазва режим: „Ям емпаняди, пия вино и ликьор – каквото си искам. Грижа се за себе си малко, но съм качил 3 или 4 килограма. Ставам късно. Не мога да си представя как започвам пак да тренирам и да тичам. Преди ставах в 6 сутринта, за да тренирам. Пристигах първи и си тръгвах последен. Но вече нямам сили за това“, каза Тевес тогава. 

В кариерата си той има 5 титли в Аржентина с Бока Хуниорс, както и Копа Либертадорес и Копа Судамерикана, шампион е на Бразилия с Коринтианс. В Англия Тевес стана шампион във Висшата лига и с Манчестър Юнайтед, и Манчестър Сити. С „червените дяволи“ той взе и Шампионската лига през 2008. По-късно Тевес игра две години и за Ювентус, като спечели две титли в Серия А.