0

"Спрете ги"! Това бе водещият коментар в края на мача на "Алианц Арена" между Байерн Мюнхен и Динамо Загреб при деветия гол за германците, които спечелиха с 9:2. По този начин баварците счупиха рекорда за най-много голове отбелязани в един двубой в турнира. Всъщност в този мач германският колос отбеляза повече попадения отколкото 14 от отборите, които взеха участие в миналогодишното издание, във всичките им мачове в надпреварата.

С каре на Хари Кейн Байерн Мюнхен разкърти отмъстителя на Лудогорец

 

Четири от головете в срещата бяха дело на Хари Кейн. Така англичанинът стана четвъртият футболист на Байерн, който бележи толкова попадения в мач от Шампионската лига, изравнявайки се със Серж Гнабри, Роберт Левандовски и Марио Гомес.

 

Майкъл Олисе също записа името си в историята с двата си гола в мача. Той стана първият французин след Тиери Анри, който бележи две попадения в дебюта си в Шампионската лига.

 

35-годишният Томас Мюлер записа 152-ри двубой в най-престижния клубен турнир с екипа на един клуб, като по този начин той вече е едноличен лидер по този показател, изпреварвайки Шави Ернандес.

 

Треньорът на Байерн Венсан Компани бе във възторг след разгромната победа с 9:2 над Динамо (Загреб) в Шампионската лига. Той е доволен, че отборът му зарадва феновете си с добра игра и според него това е била специална вечер за всички замесени.

"Изиграхме успешни 90 минути. Отборът се наслади на мача и зарадва публиката с добра игра. Това бе специална вечер в Шампионската лига. Щастлив съм за момчетата, хареса ми енергията им и искам да продължим да надграждаме", заяви Компани.

"Рано е да даваме оценки на нашия прогрес. Мислим мач за мач и аз се наслаждавам на това, което правя, ако трябва да съм честен. Но трофеите не се печелят през септември. Имаме да работим още много и се надявам още да се подобряваме. Но точно това е моята работа като треньор, да продължа да натискам отбора и да го бутам напред", допълни белгиецът.

"Все още не сме оправдали очакванията към нас. Финалът в Мюнхен догодина е мечта за феновете ни и ние ще опитаме да я изпълним. Моята работа е да се фокусираме върху всеки отделен мач, да поддържаме енергията и желанието за победа", завърши специалистът.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX