0

П атриархът на Сърбия Порфирий поздрави сръбския национален отбор по футбол за победата над Португалия с 2:1 и директното класиране на световното първенство в Катар през 2022 г.

“Браво момчета, браво Мистер Драгане!“, обърна се дядо Порфирий в Инстаграм към футболистите и треньора Драган Стойкович-Пикси.

„Споделям щастието и радостта с вас и нашия народ. Вие сте истински юнаци, защото получихте удар, но веднага се изправихте и се борихте заедно, като един, до края, до победа! Да живее Сърбия!”, пише още в Instagram профила на главата на Сръбската православна църква.

Далеч по-бурно изрази радостта си №1 в световния тенис Новак Джокович, изригнал в стаята си в Торино, където са финалите на АТР тази седмица.

„Идваме бе, идваме“, крещи Джокович във видео, публикувано в профила му в социалната мрежа „Instagram“. Сърбинът дори се разтоварва, като отваря прозореца и реве с пълен глас.

 

 

Президентът на страната Александър Вучич пък отбеляза успеха с Милорад Додик, сръбския член на Председателството на Босан и Херцеговина. „Вдигнахме наздравица с по две дюлеви ракии - по една за всеки гол. Ще помолим националите да стигнат поне до полуфинал в Катар, за да донесат радост на народа ни. Но ще стане проблем, ако за всеки гол пием по една чашка“, написа Вучич в профила си в Инстаргам.