0

М илан победи Дженоа с 1:0 в мач от 8-я кръг на Серия А, но не това акцентът от мач. Цял свят се удиви по Оливие Жиру от "росонерите", който се превърна във вратар. В добавеното време стражът на Милан Майк Менян бе изгонен с директен червен картон, а Жиру застана под рамката на вратата, защото Стефано Пиоли бе извършил всичките си смени. И нападателят дори спаси едно положение.

"Никога не съм преживявал подобен момент! Много съм горд с отбора и с доброто си спасяване. Адреналинът беше почти като след вкаран гол. Прецених, че е по-добре да тръгна към топката, отколкото да остана на линията. Нямам движенията на вратар, но точно това почувствах. Наистина ме заболя ръката, но това е нормално. Като дете обичах да заставам на вратата, затова реших, че мога аз да пазя накрая", заяви Жиру.

Минути след това стражът на Дженоа също бе изгонен след втори жълт картон за закъсняло влизане. С тази победа Милан е вече 1-и в класирането с 21 точки на сметката си, а Дженоа остава 15-и с 8 пункта на сметката си. 

Иначе единственото попадение в двубоя бе дело на Кристиан Пулишич в 87-а минута. Двубоят не бе атакуващ, като двата тима и малко чисти възможности пред себе си.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX