0

В Румъния смятат ФКСБ и Сепси за фаворити съответно срещу ЦСКА 1948 и ЦСКА в сблъсъците от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Това става ясно от изказвания на Маркус Никулае и Михайс Стойкица пред румънското издание “GSP”, цитирано в днешния брой на вестник "Мач Телеграф".

“Казвам, че излизаме с предимство и в двата мача. Лига 1 е над българското първенство и е нормално да сме фаворит. За наше съжаление се случиха изненади, но се надявам, че румънските отбори са се поучили от грешките от миналия сезон, ще се отнасят много сериозно към мачовете и ще успеем да се класираме напред. Нуждаем се от точки, за да не се налага да играем толкова много предварителни кръгове. Сепси е хомогенен отбор и може да елиминира ЦСКА”, казва Никулае, който е бивш румънски национал и може да се похвали, че е играл рамо до рамо с Кристиано Роналдо в Спортинг, а сега е спортен мениджър на младежките и юношеските национални отбори в своята страна.

На същото мнение е и бившият треньор на Литекс Михай Стойкица: “В България проблемът е точно като тук със Стяуа. ЦСКА, с който играе ФКСБ, е отбор на привържениците, който не е в добро финансово състояние. ФКСБ има предимство. В отбора, с който играе Сепси, собственикът е този, който бе по мое време в Литекс, Гриша Ганчев. Съвсем различно е, говорим за друго ниво. Навлизаме в друг свят. Казвам, че ФКСБ и Сепси са фаворити.”