0

П оставеният по напрежение мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че не се притеснява за бъдещето си. Той изведе отбора си до триумф за Купата на Англия, но няма да е изненада, ако тези дни бъде уволнен.

“Ако тук не ме искат повече, ще отида на друго място и ще печеля трофеи, защото това съм правил през цялата си кариера”, категоричен беше наставникът след успеха с 2:1 над Манчестър Сити на “Уембли”.

“Дали ще съм начело на отбора и през следващия сезон? Не мисля за това. Аз съм част от проекта и в момента сме точно там, където искаме да бъдем. В период сме на изграждане на тима. Когато поех Манчестър Юнайтед, тук беше пълна бъркотия. Отборът се развива и печели трофеи, има идентичност, но пък е нужно и да можем да разчитаме на футболистите ни”, добави Тен Хаг пред журналисти.

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че планът на игра за тима му в загубения финал от Манчестър Юнайтед не е бил добър.

Испанският специалист вкара през второто полувреме в игра Хулиан Алварес и Жереми Докю на местата на Кевин Де Бройне и Матео Ковачевич, които дадоха по-добра динамика на отбора.

"Планът ни за мача не беше добър. Второто полувреме беше по-добро, имаше интензитет", посочи треньорът на тима, който стана наскоро шампион на Англия за четвърти пореден път.

"Лесно допуснахме първия гол. Създадохме чисти положения, но за съжаление вторият ни гол падна много късно", каза още Гуардиола за попадението на Докю в 87-ата минута.

"Разочарован съм, но сезонът беше изключителен. Сега ще почиваме и ще се върнем за следващата кампания", добави испанецът.