0

П о времето си като треньор на Реал Мадрид италианецът Фабио Капело бе поискал и получил от ръководството най-голямата заплата от всички играчи – с 1 евро над звездите, начело с Раул, Касияс и компания.
На същия принцип се е спазарил и мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола с червивите с пари собственици на „гражданите“ от ОАЕ. Той слага в джоба си своите звезди с годишна заплата от 21,5 милиона паунда, става ясно от най-новите разкрития около Манчестър Сити, които вещаят тежки дни за клуба. Той е разследван за финансови шашми със счетоводните книжа, за да влезе в рамките за т. Нар. „финансов феърплей“, наложен формално от футболните власти.

Според изтеклите тайни данни, послужили за обстойно разследване на „Шпигел“ и други издания, клубът се подозира в изкуствено завишаване на спонсорските договори с фирми все от Обединените арабски емирства, близки до управляващото семейство.

Скандалът позволи да се извадят на бял свят заплатите на футболистите, като най-голямата в Сити е на белгийския вълшебник от халфовата линия Кевин де Бройне – 20,8 милиона паунда.

Следват Ерлинг Халанд с 19,5 млн. паунда, Грийлиш с 15,6 млн., Стоунс с 13 млн. паунда, Фоудън с 11,7, Родри с 11,44 млн. паунда, Аканджи взима 9,36 млн., Рубен Диаш се подписва на 9,013 млн., Калвин Филипс взима 7,8 млн., колкото и Силва, Гюндоган получава 7,28 милиона паунда, следват Лапорт и Махрез с по 6,24 млн. на сезон, десният бек Уокър печели по 5,72 млн. на сезон, следват Аке с 4,8, Едерсон 3,38, Ортега 2,86, а младичкият световен шампион с Аржентина Хулиан Алварес е само на 2,6 млн. паунда на година.