0

З вездата на Лутън Том Локиър направи първото си изявление след сърдечния арест, който получи на 16 декември по време на мача с Борнемут от Висшата лига.

Миналата седмица уелският централен защитник беше изписан от болницата и продължава възстановяването си.

Сега 29-годишният футболист публикува изявление чрез каналите си в социалните медии, за да предостави на привържениците актуална информация за състоянието си, като благодари за "героичните" действия на хората, които са го спасили.

"Бих искал само да кажа, че съм много добре след сърдечния арест, който претърпях в Борнемут. Причината да се справям толкова добре се дължи на героичните действия на играчите, персонала, лекарите и парамедиците. Чувствам се благодарен, че това ми се случи в обкръжението на тези герои. Те спасиха живота ми. Никога няма да забравя какво направихте за мен“, започна Локиър.
"Макар да ми е тъжно, че не съм с отбора, се чувствам изпълнен с гордост, гледайки как момчетата продължават битката без мен. Бойният дух, който видях в последните три мача, ми даде така необходимия стимул. Ще правя всичко, което мога, по какъвто и да е начин, за да помогна на клуба. В какво качество ще бъде това, предстои да се реши, тъй като ми предстои среща със специалисти през новата година."

Локиър, който претърпя лека сърдечна операция през лятото, след като се срина на „Уембли“ във финалния плейоф при победа над Ковънтри, продължи: "Не мога да подчертая колко е важно колкото се може повече хора да знаят за CPR (бел.ред. - дефибрилатор). То буквално спасява животи, като моя. Моля, разгледайте уебсайта на Британската фондация за сърдечни заболявания, за да научите основите, или се запишете на курс. Никога не се знае кога ще ви потрябва."

След това Локиър пише: "Бях поразен от подкрепата, която получих, и благодаря на всички за съобщенията, писмата, подаръците и пожеланията. Да видя знамената на терена и да чуя как се пее името ми, наистина означаваше много за мен и семейството ми."

След това звездата написа: "Накрая бих искал да благодаря на Борнемут, Гари Суит, Роб Едуардс и Лутън Таун за подкрепата, която оказаха на семейството ми през този период. Надявам се всички да имат много щастлива Нова година и най-добри пожелания за 2024 г. "