0

„Дюшекчиите“ от Атлетико Мадрид тръшнаха на дюшека градския враг Реал Мадрид и с 4:2 с продължения изхвърлиха „кралския клуб“ от Купата на краля на Испания пред ревящите трибуни на своя ст. "Метрополитано".

Кървавото мадридско дерби предложи силни емоции, гонитба в резултата, свирепа борба за всяка топка и 13 жълти картона, включително и за треньора на Атлетико Диего Симеоне. Иначе резултатът по картони за играчите бе 6:6.

Лино откри за Атлетико в 39-ата мин., но Реал изравни 1:1 с автогол на вратаря на домакините Облак в първата минута от добавеното време точно преди почивката.

Бившият нападател на Реал Алваро Мората отново изведе „дюшекчиите“ напред 2:1 в 57-ата мин., но Хоселу изравни 2:2 в 82-ата и докара мача до продължения.

В тях почетеният преди мача като голмайстор №1 в историята на Атлетико Антоан Гризман нанесе смъртоносния удар по Реал с гол в 100-ата минута, а Рикелме в 119-ата довърши „белия балет“: 4:2 за „дюшекчиите“ и 1/4-финал за кралската купа.

Победата бе сладък реванш за загубения в Саудитска Арабия полуфинал за Суперкупата за момчетата на Диего Симеоне срещу Реал, бъдещия носител на трофея.

Нашето момче Слави: Българин игра срещу Барса за Купата на краля, каталунците се отърваха

Жребият за 1/4-финалите от Купата на краля се тегли в петък от 14 ч. българско време с участието на Атлетик Билбао, Атлетико Мадрид, Барселона, Селта Виго, Реал Сосиедад, Майорка, Севиля, Жирона. 
Играе се един мач, домакин е отборът, изтеглен пръв при жребия. Мачовете ще са на 24 януари.