0

З вездата в нападението на Реал Мадрид Винисиус е готов да се върне в игра, възстановен напълно от мускулна контузия. 23-годишният бразилец  пропусна дербито между "белите" и Атлетико Мадрид в неделя вечерта заради стомашен вирус, въпреки че беше напълно възстановен от контузията си. "Готов съм", написа Винисиус в социалните мрежи.

Освен него пълноценно тренира вече купеният през лятото турски талант Арда Гюлер, както и Карвахал. 

Реал Мадрид загуби срещу Атлетико с 1:3 и записа първото си поражение през новия сезон, като има актив от 15 точки на третото място във временното класиране в Примера дивисион. В сряда Реал Мадрид ще играе пред собствена публика срещу Лас Палмас, докато в края на седмицата 14-кратният шампион на Европа гостува на Жирона. 

В Барселона, която още е без загуба в Ла Лига този сезон, пък се трупат проблеми с контузии. Халфът Френки де Йонг е аут поне до средата на октомври след като получи контузия в глезена през уикенда, каза мениджърът на "каталунците" Шави. 

26-годишният халф на Нидерландия няма пропусната минута от мачовете на Барселона в Ла Лига досега през този сезон, преди да бъде заменен през първото полувреме срещу Селта Виго в събота.

"Неговата контузия е голям проблем за нас. Френки е фундаментален с начина, по който играе, особено като се има предвид страхотната форма, в която се намира. Що се отнася до периода на неговото възстановяване, наистина ще зависи от него, но ще преценим как се чувства след следващата международна пауза през октомври", коментира Шави.

Той каза, че ще трябва да прави промени в състава си за предстоящите мачове, тъй като полузащитникът Педри също лекува контузия в бедрото. 

Барселона гостува на Майорка по-късно днес, след което приема Севиля и има двубой от Шампионската лига като гост на Порто на 4 октомври.