0

Н ападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани, по прякор Матадора (El Matador - Убиеца), е решил да подсили Барселона от 1 януари, като преди това е отказал на Бока Хуниорс.

Уругвайският Матадор ще заеме мястото на отказалия се от футбола по здравословни причини аржентинец Серхио „Кун“ Агуеро. Кавани, който търка пейката в Юнайтед, е предпочел да се пробва в испанския футбол, след като направи име в Италия и Франция.

Бока Хуниорс възнамеряваше да вземе уругваеца като централен нападател за атака на Копа Либертадорес през 2022 г., аржентинците бяха в преговори с Ман Юнайтед от няколко седмици. Накрая Кавани обяви, че неговата нова дестинация няма да е Буенос Айрес, а Барселона.

Според информация от TyC Sports, намерението на 34-годишния футболист ще бъде да се уреди в Барса още от 1 януари, въпреки че има договор с Юнайтед до 30 юни 2022 г.

Той ще замести на Кун Агуеро, който обяви пенсионирането си тази сряда.

Аржентинецът направи жест към закъсалата за пари Барселона, като се отказа да получи парите за втория сезон 2022/23 от договора си, а само заплатата за няколко месеца от настоящата 2021 г.

Според L'Ara и потвърдено от останалите каталунски медии, бившият нападател ще опрости втората година. Което е голямо облекчение за хазната на каталунците, договорено от Агуеро и неговите адвокати.

Това прекратяване по взаимно съгласие също така позволява на Барселона да картотекира без проблем Дани Алвес, тъй като освобождава необходимата за това сметка за заплати. Така бразилският краен бранител може да се включи в отбора от 1 януари и да подсили хлабавия десен фланг на защитата на каталунците.