0

М ениджърът на Астън Вила Унай Емери бе изключително щастлив след победата над Байерн Мюнхен с 1:0 в Шампионската лига. Испанецът определи станалато, като нещо специално, което не се случва всеки ден.
„Щастлив съм заради всички свързани с Астън Вила - треньорите, феновете, собствениците и служители. Всички заедно споделяме радостта в такива дни, в които играем на такова ниво в Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен и успяваме да победим. Най-важното бе как ще се впишем в мача и как ще изпълним плана си за двубоя. Ние давахме енергия на феновете, които пък ни я прехвърляха обратно на нас. Опитахме да създадем страхотна атмосфера на "Вила Парк" и искам да се насладя напълно на този момент", заяви Емери.

След тази победа Астън Вила е с пълен актив от 6 точки, а следващият съперник в състезанието е Болоня. В първият си двубой англичаните победиха Йънг Бойс с 3:0.

"Имаме шест точки и това е важно. Остават ни обаче още 6 мача и 18 точки, за които да се борим. Трябва да се подготвим добре за следващия ни мач с Болоня тук и да продължим в този дух. Можем още да вдигнем нивото, изискванията и подобренията в отбора. Първо обаче трябва да мислим за мача в неделя, който ще бъде голяма битка тук на "Вила Парк" срещу Манчестър Юнайтед. Искам да виждам постоянство в изявите ни“, допълни мениджърът на Вила.

Cтарши треньорът на Байерн Мюнхен Венсан Компани пък се оплака от пропуснатите шансове на своя отбор след поражението от Астън Вила.

"Загубихме, но трябва да си извлечем поука. Това поражение не е краят на отбора, просто трябва да вървим напред. Не мога да кажа, че сме играли лошо. Бяхме добре с топката, създавахме моменти, но Астън Вила има силен отбор. На никой няма да му бъде лесно тук, на техния стадион", каза още белгийският треньор.

Но това всъщност е и първа загуба на отбора във всички турнири, откакто той е начело на тима. Въпреки това обаче, той смята, че главната причина са пропуснатите положения.

"Ако трябва да бъда обективен, започнахме добре мача, имахме добри 15 минути, след което загубихме малко темпото. Тогава имах чувството, че може да стане опасно от нищото. Въпреки това не допуснахме някакви големи шансове за противника“, обясни 38-годишният специалист.

"Второто полувреме за нас беше много по-добро. Държахме топката, направихме добри атаки, създадохме страхотни положения. Имахме своите шансове, но не вкарахме“, добави Компани.