0

И зраелският футболен треньор Алон Шамли е бил убит при нападение в Египет, след като полицай е стрелял по израелски туристи, съобщават световните медии.

Новината за смъртта му бе съобщена от Апоел Тел Авив, където той е бил треньор.

„Един от треньорите от нашата школа Алон Шемали беше убит при терористична атака в Египет. Алон живееше в Бат Ям, беше учител по физическо възпитание в училище Ришоним. Той пристигна в детско-юношеската школа на Апоел преди година и половина, а миналия сезон работи като старши треньор на третия отбор, а този сезон работи като помощник на първия отбор. Педагог, истински спортист, скромен, той имаше голяма страст към футбола. Имаше страхотно отношение към децата, обичаха го и футболисти, и колеги. Апоел Тел Авив изпраща своите съболезнования на съпругата и семейството на Алон“, се казва в съобщението на израелския клуб.

Египетски полицай е стрелял с оръжието си и уби израелски туристи, които са били на екскурзия в Александрия. Според съобщения в медиите той е стрелял по автобуса, а израелското министерство на външните работи обяви, че разследва тези обвинения, пише Kurir.

От вчера Израел официално е в състояние на война и израелските отбранителни сили (IDF) удрят цели в ивицата Газа.