0

Л идерът в английската Висша лига Арсенал не срещна трудности при гостуването си на Фулъм и го победи с 3:0 в лондонското дерби от 27-ия кръг на първенството. 

Всичко беше решено още през първата част, когато паднаха и трите попадения. Габриел Магаляеш откри в 21-ата, а Габриел Мартинели удвои в 26-ата минута. Капитанът Мартин Йодегаард оформи класиката и крайния резултат във втората минута от добавеното време на първата част. 

"Артилеристите" заслужиха успеха, след като бяха отбора, който доминираше през по-голямата част от двубоя и показа отлична успеваемост пред противниковата врата, особено през първите 45 минути. Крилото на гостите Леандро Тросар пък записа хеттрик от асистенции, ставайки първият играч в историята на Висшата лига, който успява да направи подобно нещо в рамките на едно полувреме в гостуване на свой отбор. 

През втората част гостите намалиха оборотите, а "котиджърс" имаха шанс да се отчетат и те с попадение, но гредата ги спря.

Друга добра новина за "топчиите" бе завръщането в игра на нападателя Габриел Жезус, който записа около петнадесет минути игра и дори пропусна да се разпише в края.

Арсенал остава лидер с 66 точки и отново има преднина от пет пред актуалния шампион Манчестър Сити, който е втори. Фулъм пък е на осмата позиция с 39 точки, на две от шестия Нюкасъл.

В друг мач от кръга Манчестър Юнайтед не успя да се завърне на победния път при домакинството си на Саутхемптън, като завърши 0:0. 

"Червените дяволи" играха с човек по-малко от 33-ата минута, когато Каземиро беше изгонен. Домакините продължиха да играят по-добре, въпреки численото неравенство, но с пропуски се отличиха Рафаел Варан и Люк Шоу, а удар на Бруно Фернандеш срещна гредата. 

"Светците" от своя страна също удариха греда чрез Кайл Уокър-Питърс, а Тио Уолкът не успя да се разпише сам срещу Давид де Хеа. 

Така Юнайтед събра 50 точки и заема трето място във временното класиране. Саутхемптън е последен с 22 точки.