0

Г уставо Бусато ще запише изключително постижение, ако застане на вратата на ЦСКА в утрешния двубой срещу Сепси, обръща внимание в. „Мач Телеграф“ в днешния си брой.

Бразилецът е железен титуляр под рамката на „червените“ от три години насам и не дава шанс на конкурентите му да го изместят. Което му позволи да вземе участие във впечатляващите 28 поредни мача на ЦСКА в Европа. 

Той дебютира срещу малтийския Сайрънс през 2020-а, когато „червените“ се спасиха от резил и направиха обрат от 0:1 до 2:1, като бразилецът спаси дузпа в критичен момент през второто полувреме.

Справка в статистиката показва, че ако запише 29-о поредно участие в мач на ЦСКА в Европа, Бусато ще настигне легендата Иван Колев. Ването не е пропуснал 29 поредни мача на ЦСКА между 21 октомври 1956 и 5 октомври 1966 година.

Пред Колев и Бусато ще останат само други двама легендарни играчи – Димитър Пенев и Аспарух Никодимов. Пената има 39 мача за ЦСКА в Европа, като всички са поредни между 1965 и 1975 година. 

Паро пък е неизменна част от състава в 33 последователни двубоя. Това се случва от дебюта му в турнирите – победата с 4:2 срещу Борусия Дортмунд през 1965-а и последния му сблъсък през 1974-а, загубен с 0:1 от Динамо Киев. 

Кои са непоклатимите в Европа в другите ни отбори – вижте подробна статистика в днешния брой на „Мач Телеграф“.