0

И спанските спортни медии започнаха яростна атака срещу Гарет Бейл, като го нарекоха "паразит" и го обвиниха, че симулира травма на гърба, заради която не взе участие в унизителната загуба на Реал Мадрид от Барселона през уикенда, четири дни преди да вкара и двата гола при победата на Уелс над Австрия.

Капитанът на Уелс помогна на отбора си да победи Австрия с 2:1 и да се класира за финалния бараж срещу Шотландия или Украйна за място на финалите на световното първенство в Катар.

32-годишният Бейл изигра само няколко мача в Реал Мадрид този сезон и испанските медии го критикуваха, че пропусна загубата с 0:4 у дома в Ел Класико в неделя с оправданието, че има контузия в гърба.


"Бейл. Отивай си. Вкъщи. Сега. В този ред", гласи заглавието на колонка от главния редактор на АС Томас Ронсеро.

"Снощи той отново изригна със страхотна игра като един вид Смело сърце от страната на Дракона. Реал Мадрид щеше да се гордее с него, ако не беше фактът, че преди четири дни той не игра за отбора, вероятно заради фалшива травма на гърба, с което се изниза от Класико срещу Барса", пише Ронсеро.

Бейл е в последната година от договора си с Реал, след като се присъедини към тях през 2013 година и прекара миналия сезон под наем в Тотнъм. 

Попитан след мача с Австрия дали има послание за критиците си, Бейл каза: "Не. Няма нужда да коментирам. Това е загуба на времето ми; отвратително е и всички трябва да се срамуват от себе си."

Вестник "Марка" публикува заглавие "Уелският паразит", а журналистът Мануел Хулия разкритикува работната етика на Бейл в Реал.

"Той се установи в Испания, в Реал Мадрид, където смуче кръвта (и еврото) на своя гостоприемник, без да дава нищо в замяна. За разлика от други вредители като бълхите, въшките или дървениците, Паразит Бейл не причинява сърбеж или болести, той просто се смее с шеговито презрение на унизителна церемония, която, за щастие, има срок на годност, както всички нещастия", пише в коментара.