0

К ирил Десподов пя гръцки хит на съотборниците си в ПАОК. Това се случи на вечерята преди днешния полет за Хелзинки, където на "черно-белите" им предстои мач с местния ХИК от Лигата на конференциите. Двубоят е в четвъртък от 19,45 ч. Видео от изявата на капитана на българския национален отбор бе разпространено в социалните мрежи на клуба. 

Той се е качи върху стола си и за начало благодари за топлото посрещане. 

"Казвам се Кирил Десподов. Много съм щастлив да съм тук. Благодаря за начина, по който ме приехте...", каза Десподов, а залата избухна в аплодисменти. 

"Ще направя всичко, за да помогна на отбора да спечели много трофеи. Надявам се първият да е още тази година. Още веднъж ви благодаря за доброто посрещане", продължи Десподов, а съотборниците му отново го аплодираха с надеждата "представлението" да започне. Чуха се подвиквания: "Песен, песен". 

"Ок, ще ви изпея едно гръцко парче. За вас момчета...", престраши се най-накрая българинът и на импровизиран микрофон подхвана хита на местната звезда Триандафилос - "Se Perno Gia Na Sou Po", а съотборниците му пригласяха. 

По този начин бе спазена традицията новобранците в ПАОК да пеят пред отбора. Десподов подписа с гръцкия тим през септември, а в неделя направи своя дебют за "черно-белите" при нулевото равенство в дербито на Солун с Арис. Крилото се появи в игра за домакините в 65-ата минута и можеше да донесе успеха на своите, след като се разписа с техничен удар от точката на дузпата. След проверка на ВАР се оказа, че негов съотборник е бил в засада в по-ранен етап на атаката и попадението бе отменено.