0

А л Хилал спечели с 2:0 домакинството си на Ал Шабаб от 8-ия кръг на първенството на Саудитска Арабия.

След успеха пълният със звезди отбор излезе начело във временното класиране с актив от 20 точки, 1 повече от Ал Итихад и Ал Таавон.

Домакините имаха известни трудности да се доберат до победата. В 37-ата минута Неймар пропусна от дузпа и се превърна в длъжник за своите съотборници.

Бразилецът се реваншира в 68-ата минута, когато даде асистенцията за гола на Калиду Кулибали.

Без значение в каква форма се намира Неймар, Ал Хилал винаги може да разчита на водещия си голмайстор Александър Митрович. Именно сърбинът сложи точката на спора с втори гол в 76-ата минута.

При изоставане 0:2 гостите нямаха сили за отговор. Така Неймар, Кулибали, Боно, Рубен Невеш, Сергей-Милинкович Савич, Малком, Митрович и компания се поздравиха с успеха.

В следващия кръг Ал Хилал гостува на Ал Ахдуд, докато Ал Шабаб се изправя срещу Ал Рияд.

Кристиано Роналдо пък затвърди убийствената си статистика за Ал Насър, след като вкара своя гол №30 във всички турнири при успеха с 2:1 над Ал Таи в двубой от шампионата на Саудитска Арабия. 

Португалецът се разписа от дузпа в 87-ата минута, заличавайки изравнителното попадение на Върджил Мисиджан, бивш играч на Лудогорец. 

Точен за гранда от Рияд бе и другата звезда в тима Андерсон Талиска в 32-рата минута, възползвал се от асистенция на Кристиано с едно докосване.

38-годишният португалец има 10 гола и пет асистенции в седем изиграни мача от началото на сезона. Попадението му пък е под №30, откакто се присъедини към Ал-Насър в рамките на само 34 срещи.