0

Т урската преса изписа цели фермани за загубата на непобедения до вчера в 19 мача този сезон Фенербахче от българския шампион Лудогорец. Поражението с 0:2 - "непростимо" според в. "Фанатик", развали кефа на комшиите, макар шансовете им да продължат напред в Лигата на конференциите да остават непокътнати.

Все пак урокът, получен на „Хювефарма Арена“, удари по самочувствието на литналите високо „фенери“. А и по престижа на турския клубен футбол, тъй като засечката срещу "орлите" в Разград бе само една от трите загуби на турските представители в евротурнирите: Галатасарай падна 1:2 от Байерн в Шампионската лига, със същия резултат и другият истанбулски гранд Бешикташ се издъни в Лигата на конференциите срещу Бодо/Глимт.

„Дали Фенербахче игра толкова зле, че да загуби? Не. Това поражение ще ни попречи ли да продължим? Не. Но футболът е игра на умения и е неприемливо за Фенербахче да завърши мач без да отбележи гол с толкова много опитни играчи, особено ако съперникът определено е под Фенербахче“, пише популярният спортен в. „Фанатик“.

„Фенербахче изигра едно от най-лошите първи полувремена този сезон. Не можа да създаде положение, не можа да спечели нито един корнер, не можа да направи едно точно центриране“, продължи изданието.

„В търсене на резултат от натиска отпред, треньорът Картал заложи на Ирфан Джан и Шимански, Кент и Зайц. Но това нямаше значение – здравата защита на Лудогорец се събираше като мрежа и не можеше да бъде пробита“.

Освен здравата отбрана, Лудогорец е надвил и с бързите си поразяващи контри. "Ние се огънахме под силата на бързите, но прецизни атаки на Лудогорец", пише още "Фанатик". "Всъщност, въпреки, че Фенербахче владееше топката, именно Лудогорец имаше по-добрите голови положения. Влязохме във второто полувреме с много по-добро темпо. Успяхме да направим бързи атаки и имахме 3 възможности с Батшуай, но късметът не беше на страната на Фенербахче."