0

Д вубоят между Динамо Загреб и Шкупи, който ще излъчи следващия съперник на Лудогорец в европейските клубни турнири, бе белязан от международен скандал. Причината бе поведението на агитките на двата тима. Скандирания против Сърбия и изваждане на албанския флаг се приема на нож на Балканите. Северномакедонската агитка започна скандирания „Убий сърбите“. А към него се присъединиха  и феновете на Динамо. Въпросът е засегнат в медиите в Сърбия и Хърватия.

Скандиранията се чуваха освен на стадиона, а и в телевизионен ефир, а това не бе единственото политическо послание по време на мача. Медиите в региона възприемат като скандално издигането на албанското знаме, а феновете на Шкупи в еди момент изложиха на показ и знамето на УЧК, което за голяма част от региона е терористична организация. След седмица двата отбора ще играят помежду си в Скопие.

Шкупи шокира Динамо на „Максимир“! Феновете на хърватите бесни, искат оставката на треньора. Потенциалният съперник на Лудогорец в Шампионската лига ще се реши в Северна Македония (ВИДЕО)