0

Д инамо (Букурещ) с българския полузащитник Георги Миланов изпълниха голямата си цел за сезона – да запазят мястото си в румънския футболен елит.

Той и бившият треньор на Ботев (Пловдив) Желко Копич подсилиха Динамо, когато заемаше последното 16-о място в Суперлигата на Румъния. 

Червените „кучета“ измъкнаха 0:0 при гостуването на втородивизионния Чиксереда (Меркуря Чук) в плейоф на разменено гостуванe и c победата с 2:0 вкъщи си гарантираха Суперлигата и за сезон 2024/25.

Георги Миланов започна като титуляр в срещата и остана на терена до 74-ата минута, когато беше заменен от Кристиян Костин. 

Договорът на българския халф изтича с този мач и до дни трябва да стане ясно дали двете страни ще постигнат ново споразумение за удължаване.

Ако бъдат чути скандиранията на около 120 ултрас на Динамо 1948 Букурещ на стадиона в  Меркуря Чук, то всички от „червените кучета“ трябва да бъдат уволнени. Бесни от отчайващата игра на отбора, феновете ревнаха в един глас „Всички да се махат, Динамо не е бизнес!“, когато футболистите се приближиха към тях, за да ги поздравят.

Запалянковците бяха изключително недоволни от показаното в мача, в който Динамо отърва голям резил само благодарение на това, че домакините се скъсаха да пропускат, включително и на празна врата.

„Червено куче“: Георги Миланов е вече футболист на Динамо 1948 Букурещ

Източник: БТА