0

П опулярната настолна игра „Върколаци“ вдъхнови Англия за победата с 1:0 над Сърбия в мач от група C на Евро 2024.

Новата звезда на „Трите лъва“ Джуд Белингам отбеляза единствения гол в мача, след като засече с глава центриране на Букайо Сака в 13-ата минута.

На Острова се впечатлиха от начина, по който халфът на Реал (Мадрид) отпразнува попадението. Белингам и съотборникът му Трент Александър-Арнолд коленичиха и поставиха длани върху лицата си. Оказа се, че жестът е заимстван от играта „Върколаци“, с която англичаните разпускат още от Мондиал 2022.

„Това беше празник за групата на Върколака. Когато играем, някой от отбора прави така, когато няма представа какво се случва“, обясни Белингам след двубоя.

В стратегическата игра е добре да участват минимум 8 човека. Отборите се разделят на „Селяни“ и „Върколаци“. Върколаците се крият между селяните и през нощта атакуват. Селяните трябва да ги спрат, като разкрият кои са и да ги прогонят от селото. Върколаците пък се опитват да убедят селяните в своята невинност, преди да започнат своя лов.

Белингам, който бе избран за играч на мача, добави, че е готов да изведе Англия до титлата.

„Подготвихме се добре през цялата седмица и знаехме точно какво трябва да направим. Свикнал съм често да влизам в наказателното поле и да играя по целия фланг на атаката. Когато преминах в Реал (Мадрид), добих този навик и исках да пренеса формата си от клубния отбор на европейското. Лично за мен стартът на турнира се оказа много успешен. Тази победа ми дава самочувствие. Най-важното е, че помогнах на отбора да спечели.

Готов съм на всичко, за да може Англия да спечели това европейско първенство“, каза Белингам.