0

Д атският национал по футбол Кристиан Ериксен даде първото си обширно интервю след инцидента, който претърпя по време на Евро 2020. В двубой срещу Финландия от груповата фаза на първенството, 29-годишният полузащитник получи сърдечен арест и колабира на терена. Самият Ериксен призна пред датската телевизия "DR1", че не е бил измежду живите 5 минути, докато медиците са се опитвали да възвърнат сърдечния му ритъм. Тогава съпругата му, която бе на трибуните призна, че за момент си е помислила, че Ериксен е починал.

"Невероятно е, че толкова много хора ми писаха и пратиха цветя. Това ме прави много щастлив. В болницата ми казваха, че получавам все повече и повече цветя. Първоначално беше странно, защото не очаквах хората да пращат цветя, защото бях мъртъв за пет минути. Бе много неочаквано, но много мило от тяхна страна. Всички добри пожелания много ми помогнаха. До ден днешен хората продължават да ми пишат", заяви откровенно футболистът. 
"Благодарих на хората, които срещнах лично - на докторите, на съотборниците ми и на техните семейства. Сърдечно благодаря на всички, които продължават да ми пишат, да ми пращат писма и на тези, които ме спират по улиците. Тяхната подкрепа ми помогна да се справя с този тежък момент", завърши интервюто си Кристиан Ериксен. Той допълни, че голямата му мечта е да играе за Дания на Мондиал 2022 в Катар в края на годината.