0

В сички си спомняме Грег Акселрод, известен като Грег Ментето, който почти излъга всичко в ЦСКА. Но се оказа, че светът на футбола познава и други такива случаи. Испанският вестник "Марка" разкрива историята на Мигел Ибора, която е наистина впечатляваща.

През 2012 г. един човек впечатли всички. Той имаше приятелски снимки с шефа на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи, Клод Макелеле, Леонардо, Златан Ибрахимович... всички позираха усмихнати до Мигел Ибора.

Футболист от Канарските острови, роден в Лас Палмас през 1990 г., който в онзи момент подхранва ситуация, която в крайна сметка излиза „напълно извън контрол“. Тези снимки с хората от ПСЖ накараха мнозина да си помислят, че той наистина е станал част от френския мегапроект. А негов гол с екипа на Валенсия за Купата на краля ускорил трансфера.

„Първият път, когато се появих в „Марка“ (ноември 2012 г.), бях излязъл на парти предната вечер и когато включих мобилния си телефон, имах чувството, че експлодира. Имах стотици съобщения! Бях поразен от всичко. Дори не знаех как да се защитя. Беше много трудно, защото разбрах, че съм се объркал“, казва той. 
Новините „разкриха“ неговия случай: той нито е играл за ПСЖ, нито е вкарал гол с Валенсия.

„Знаех, че съм сгрешил, че не съм се справил добре със ситуацията. Много се заяждаха с мен, обиждаха ме... Дори ме разпознаваха на улицата и ми говориха грозни неща. Но, за щастие, го понесох с хумор. Начинът, по който се обръщаха към мен, се промени. Разбира се, мога да кажа, че тази новина от „Марка“ ме подразни. Моите приятели ме видяха като един вид измамник. Но след това, с течение на времето, се извиних“, казва Мигел Ибора.

Какво наистина се случи? „През 2011 г. отидох в Париж по любов, защото бившата ми приятелка беше там. Веднъж във Франция имах възможността да срещна Маркос Сеара, капитан на ПСЖ, и се сприятелих с него. Той ми даде възможност да тренирам с дублиращия отбор на парижани. Със спортно облекло и всичко останало, те се отнасяха към мен като към един от тях. Благодарение на гладкото ми говорене на френски се сприятелих с всички и придобих увереност“, казва той, преди да дешифрира каква е голямата му грешка. „Приех го като игра, всичко отиде в повече и избухна“.

„Така получих достъп до места, където нормалните хора не можеха да отидат. Бях в къщите на футболисти например и всяка моя снимка буквално побъркваше всички. Истината е, че той прекара две години в Париж, тренирайки с втория отбор на ПСЖ: Веднъж дори се готви с първия отбор. „Имах рожден ден – на 14 юли и почти нямаше никого. Това беше подарък от Сеара за мен. Все пак там бяха Пасторе, Мота, Матюиди, Сако. Това беше нещо незабравимо за мен“, разказва той. 

Когато видях Ибрахимович, му казах: „Говориш ли испански и той каза „не“. По-късно му признах, че също не харесвам Гуардиола и той се засмя, но всичко на шега. Той беше много близък човек“.

„Само ме посочваха, че съм футболист на ПСЖ и можеше да флиртувам с всяка една жена. Даваха ми всичко безплатно в замяна на публичност в социалните мрежи. Имах снимки с „Ферари“ и какви ли не луксозни придобивки.

Ибора в момента е „против ПСЖ, защото е от Реал Мадрид до смърт“. Всичко върви чудесно за мен. Играя в Спортинг Сан Хосе Б. Завършваме сезона и физически се виждам по-добре от всякога. Наистина се наслаждавам на футбола“, добавя той. „В момента работя в хотел. Що се отнася до останалото, това също е страхотно за мен. Аз съм баща на прекрасно 5-годишно момиченце. Животът ми се усмихва и футболът ми дава щастие“, завършва Ибора.