0

Л уис ван Гаал разкри как съпругата на Томас Мюлер е е спряла трансфера на мъжа си в Манчестър Юнайтед през лятото на 2015 г., пише Daily Mail.
Червените дяволи бяха силно заинтересовани да подпишат със световния шампион от 2014-а, като холандският треньор Ван Гаал на два пъти се опитал да привлече играча, с когото работи при престоя си като шеф на Байерн Мюнхен от 2009 до 2011 г.

Сега германското издание BILD разкри защо ходовете не са се осъществили, като Ван Гаал заяви, че съпругата на Мюлер Лиза - шампионка по обездка - не е била готова за трансфер в чужбина, въпреки че Юнайтед предложи £84 милиона за нападателя.

„Поне това беше причината, която Томас бе дал на моя асистент Марсел Бут, водил всички разговори с него“, обясни Ван Гаал.

Томас Мюлер с жена си Лиза

 Томас Мюлер с жена си Лиза
gettyimages.com

Юнайтед предложи повече от 100 милиона евро (84 милиона паунда) на Байерн през 2015 г., а на самия играч 16 милиона паунда годишно, за да премине на "Олд Трафорд".
В момента Мюлер е вързан с договор с баварците до лятото на 2023 г.

Той спечели Шампионската лига два пъти - през 2013 и 2020 г. - както и удивителните 10 титли в Бундеслигата.
Мюлер и съпругата му Лиза също имат успешен страничен бизнес, където продават конска сперма онлайн, като тяхната развъдна ферма се нарича „Станция за осеменяване на ЕС“.