0

Португалският треньор на Рома Жозе Моуриньо се озъби на италианските журналисти след като падна с „вълците“ от предишния му тим в Серия А Интер с 0:3.

Новото му медийно изригване прибавя още бисери в богатата колекция от хитове на Специалния.

https://twitter.com/lVendemiale/status/1467211741503369220

Всеизвестно е, че отношенията на португалския треньор с журналистите не са особено мили. След като отборът му падна от „нерадзурите“ в Рим, той се захапа с медиите, което се случва често след пристигането му във Вечния град.

Италианските медии са доста критични към ситуацията на отбора, особено след 2 поредни загуби, което предизвика  раздразнението на португалеца, който не търпи критики. „Твоята работа е много по-лесна от нашата, затова ние печелим много повече от теб“, изрепчи се Моуриньо със своята заплата от 7,5 милиона евро на първия репортер, който му зададе въпрос за мача. Жозе дори не пожела да си сложи слушалките, за да отговаря на въпросите.

След това той се оправда със силата на съперника и липсващите заради контузии и наказания играчи на Рома: „Интер е по-силен от нас при нормални условия. При ненормални условия те са много по-силни от нас. С контузени и санкционирани играчи, беше много, много трудно. Нашият атакуващ потенциал беше практически нулев и когато играете със защита, която има Ибанес и други играчи на позиции, които не са обичайните, се случва това, което се случва“, завърши той.