0

Е вропейският шампион Италия или Португалия ще пропуснат световното първенство в Катар следващата година, което ще се проведе от 21 ноември до 18 декември.
Това определи жребият за плейфоте в зона „Европа“. В него се включиха 10-те класирали се на второ място в квалификационните групи, плюс двата най-добри от турнира Лига на нациите. Те бяха разпределени в три потока, всеки с по четири отбора. Полуфиналите са в един мач, а победителите се изправят един срещу друг във финал. 
„Адзурите“ и Кристиано Роналдо попаднаха в един поток, което означава, че и да стигнат до битката за класирането, единият ще се окаже излишен. Преди това обаче Италия трябва да преодолее Северна Македония, а Португалия – Турция.


Полуфиналите в потоците са на 24 март, а финалите – на 29 март. Жребият повели, ако и италианците, и португалците стигнат до решителния сблъсък, домакини да са Роналдо и компания.
„Много труден жребий. Първо Северна Македония е добър отбор, а ако ги бием, на финала ще сме гости. Това е много лошо за нас“, коментира селекционерът на Италия Роберто Манчини.

Пътят до Мондиала

Поток А
Шотландия - Украйна
Уелс - Австрия
Финал: Уелс/Австрия – Шотландия/Украйна

Поток В
Русия - Полша
Швеция – Чехия
Финал: Русия/Полша – Швеция/Чехия

Поток С
Италия – Северна Македония
Португалия – Турция
Финал: Португалия/Турция – Италия/С. Македония