0

М анчестър Сити и Ливърпул се класираха на полуфиналите за Купата на Англия и ще се изправят един срещу друг и в най-стария футболен турнир в света. В другия полуфинал пък се оформи лондонско дерби, в което съперници ще бъдат Кристъл Палас и Челси.

“Гражданите“ стигнаха до предпоследната фаза на турнира след убедителен успех над Саутхемптън на „Сейнт Мерис“ с 4:1. Тимът на Гуардиола реши всичко в последните 12 минути, а дотогава „светците“ в дълги периоди бяха равностойни. Рахийм Стърлинг откри в 12-ата минута, но Емерик Лапорт си вкара автогол малко преди почивката. След нея Кевин Де Бройне бе точен от дузпа, а след него Фил Фоудън и Риад Марез донесоха успеха на Сити с крайното 4:1.

Ливърпул видя доста повече зор срещу Нотингам Форест, но все пак успя да преодолее двукратния европейски клубен шампион. Тимът на Юрген Клоп спечели с 1:0 на „Сити Граунд“ с гол Диого Жота. Той се разписа в 78-ата минута след центриране на Константинос Цимикас. Попадението бе разгледано с ВАР за евентуална засада, но в крайна сметка бе доказано, че такава няма и бе признато. Малко преди това домакините изпуснаха най-чистия си шанс, а Жота пропусна да вкара още веднъж в добавеното време.

Двата полуфинала на „Уембли“ трябва да се изиграят в уикенда на 16-17 април, а само седмица по-рано Манчестър Сити и Ливърпул ще се изправят един срещу друг на „Етихад“ в решителен сблъсък за титлата във Висшата лига.