0

Л ивърпул записа петия си пореден успех във Висшата лига, след като пречупи с 3:1 Уест Хем в домакинството си от шестия кръг на английския футболен елит. 

Мохамед Салах поведе мърсисайдци в резултата след 16 минути от дузпа, ала Джарод Боуен изравни в 42-ата след много лоши действия в отбрана за домакините.

През второто полувреме обаче „червените“ успяха да си вземат трите точки след попадения на Дарвин Нунес и Диого Жота, след като уругваецът преди гола си се „отличи“ с огромен пропуск при резултат 1:1.

Успехът изпрати отбора, ръководен от Юрген Клоп, на второто място във временното класиране с 16 точки, две по-малко от лидера Манчестър Сити (18). Уест Хем, от своя страна, остана на седмото място с 10 точки.

Сега за двата отбора предстоят междинни ангажименти за Купата на лигата, а следващия уикенд Ливърпул гостува на Тотнъм, докато Уест Хем ще приеме Шефийлд Юнайтед.

Тотнъм пък стигна до равенство 2:2 с Арсенал в друг мач от кръга. Домакините поведоха след автогол на Кристиан Ромеро в 26-ата минута, но в 42-рата капитанът на “шпорите” Хюн-Мин Сон изравни. Попадение на Букайо Сака от дузпа в 54-ата върна преднината на „топчиите“, но в ответната атака Сон възстанови равенството с второто си попадение.

Така се оправдаха очакванията за атрактивно дерби на Северен Лондон, след като и двата състава са сред най-стабилните от началото на кампанията и вече имат по четири победи и две ремита. За съжаление и на “топчиите”, и на “шпорите”, този “хикс” позволи на Ливърпул и Брайтън да натрупат повече точки от тях.

С това равенство двата тима вече имат по 14 точки в актива си. Тотнъм се намира на четвъртата позиция във временното класиране заради по-добра голова разлика (+8 : +5) от „топчиите“, които са пети.