0

С тилияна Николова бе най-добра в поредното контролно пред публика в художествената гимнастика за момичетата от индивидуалното - жени и девойки, което се проведе в зала "Арена Армеец" в София. Втора се нареди Боряна Калейн, а трета е Ева Брезалиева. Татяна Воложанина допусна доста грешки в съчетанията си и остана 6-а, като след нея е само Лъчезара Пекова.

Стилияна Николова бе най-добра в поредното контролно пред публика в художествената гимнастика за момичетата от индивидуалното - жени и девойки, което се проведе в зала "Арена Армеец" в София. Втора се нареди Боряна Калейн, а трета е Ева Брезалиева. Татяна Воложанина допусна доста грешки в съчетанията си и остана 6-а, като след нея е само Лъчезара Пекова.

Стили получи най-високи оценки за изпълненията на бухалки и лента, на обръч е втора, а на топка седма. В теста при девойките, в който участваха пет грации, пък най-добра бе Елвира Краснобаева, която получи най-високи оценки на обръч, топка и лента, а на бухалки остана четвърта.

Николова ще води тима на България при жените на международния турнир "Афродита къп" в Атина (11-13 март), а Краснобаева е лидерката на девойките. Воложанина и Брезалиева пък ще стартират на Световната купа в Гърция (18-20 март). Президентът на федерацията Илиана Раева обаче разкри, че централата все още е без бюджет.

"Нямам проблем с комуникацията с министъра на спорта. Ние обаче пътуваме по състезания, а нямаме бюджет. Чакаме. Нямаме представа одобрени ли са ни проектите. Седим и чакаме", каза Раева.

За контролното пък шефката допълни: "Все още момичетата са далече от необходимата форма, в която трябва да бъдат, но се надявам до европейското първенство всичко да бъде както трябва. В същото време намирам много голямо подобрение на играта от предишния път, независимо от грешките, които все още се допускат".

Относно предстоящите турнири Раева заяви, че момичетата трябва да играят силно. "Трябва да покажем новата гимнастика по възможно най-добрия начин. Аз очаквам една максимална и пределна мобилизация и психическа устойчивост на нашите момичета. Всички ще очакват от България да покаже най-близки до правилника съчетания", допълни Илиана.

Тя разкри още, че в ансамбъла вече са се върнали всички титулярки. "Доколкото знам, всички са се възстановили от болестите, от контузиите. От вчера тренират състезателките, които са в основния състав. Весела Димитрова е доволна от начина, по който се подготвят", каза шефката.