0

К апитанът на българския национален отбор Георги Костадинов пропусна през уикенда мача на „Арсенал“ (Тула) в руското първенство заради разтежение. Той получи проблем ден преди мача с „Уфа“.

Капитанът на българския национален отбор Георги Костадинов пропусна през уикенда мача на „Арсенал“ (Тула) в руското първенство заради разтежение. Той получи проблем ден преди мача с „Уфа“.

На тренировката усетил болка в мускула над сгъвката и решил да не рискува. Очакванията са травмата да отшуми за мача с Швейцария на 15 ноември, но участието му в контролата с Украйна преди това е под въпрос. При всички случаи обаче той ще продължи с изследванията в София, когато се появи на лагера на националите.

Липсата му в "Арсенал" (Тула) беше оценена и от треньора Миодраг Божович. След мача той каза, че липсата на Георги Костадинов и Горан Чаушич е оказала влияние. "Това са двама опитни футболисти, които носят увереност в средата на терена. Без тях ни беше трудно", обясни Божович.

Припомняме, че Костадинов преди няколко седмици претърпя и операция на счупена скула, заради което играе с предпазна маска на лицето.