0

Д вукратният претендент за световната титла по бокс в тежка категория Кубрат Пулев се очаква да е доста по-солиден от съперника си в новото предизвикателствo – Triat Combat на 27 ноември в Тексас (САЩ).

Двукратният претендент за световната титла по бокс в тежка категория Кубрат Пулев се очаква да е доста по-солиден от съперника си в новото предизвикателствo – Triat Combat на 27 ноември в Тексас (САЩ).

Както се знае, българинът прие да участва в първите по рода си боеве в новата дисциплина, организирани от Triller Fight Club. Същите направиха възможно и завръщането на ринга на Ивендър Холифийлд на 58 г. Легендарният боксьор се изправи срещу бъдещия съперник на Кобрата – Витор Белфорт, но загуби след едва 51 сек. Сега обаче повечето боксови анализатори очакват супербитка между Кубрат и бразилеца. Ако се гледа теглото на двамата преди последните им битки – Витор отбеляза 93,5 кг за боя с Холифийлд, а Кобрата беше малко над 108 кг в спора за световната титла срещу Антъни Джошуа през декември 2020 г.

Пред „Монитор” Пулев повдигна малко завесата преди боя си с Белфорт. „Ще бъдат 9 рунда по 2 минути. Ръкавиците ще са по-малки, отколкото в бокса”, каза Кобрата. Новият спорт ще е доста по-близък по правила до бокса, отколкото до ММА битките. В него не са позволени удари с крака и лакти, както и борба на земята. Двамата опоненти ще могат само да се настъпват и така да държат съперника си на едно място. Позволени са всички боксови техники, удари в клинч, удар с въртене на тялото, удар тип чук и супермен кроше.