0

С агата около участието на Новак Джокович във втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос" (22 май – 6 юни), приключи, след като стана ясно, че няма да има никакви пречки сърбинът да се включи в надпреварата. Въпреки че упорито отказва да си постави ваксина срещу Covid-19, Ноле ще може да играе, тъй като френското здравно министерство ще премахне изискването за ваксинационни сертификати за влизащите в страната, считано от 14 март.

Сагата около участието на Новак Джокович във втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос" (22 май – 6 юни), приключи, след като стана ясно, че няма да има никакви пречки сърбинът да се включи в надпреварата. Въпреки че упорито отказва да си постави ваксина срещу Covid-19, Ноле ще може да играе, тъй като френското здравно министерство ще премахне изискването за ваксинационни сертификати за влизащите в страната, считано от 14 март.

Така всички пречки пред Джокович падат, като той ще може да подаде заявка и за Мастърса в Монте Карло (10-17 април). Ако противоепидемичните мерки в Англия останат непроменени, сърбинът ще може да играе и на Уимбълдън. Ръководителите на „Ол Инглънд Клуб“ съобщиха, че ще приемат неваксинирани играчи, стига те да преминат през карантинен период след пристигането си на Острова.

Междувременно тенисистът Сергей Стаховски разкри, че от голямото трио Рафаел Надал-Роджър Федерер-Новак е получил подкрепа единствено от последния. Украинецът се прибра в родината си, за да се запише в армията и да се сражава заедно със своите сънародници.

"Разбира се, че съм готов да се бия. Точно затова се върнах. Нямам военна подготовка, но съм стрелял на стрелбище. Джокович ми изпрати окуражаващо съобщение, след което разговаряхме за малко. Опитах се да се свържа с Роджър и Рафа, но те предпочетоха да запазят мълчание. Разбирам ги, това не е тяхната война", заяви тенисистът.