0

Б аскетболната легенда Петко Маринов направи любопитен коментар за футболните фенове. Спецът, който има над 30 спечелени трофея като състезател и треньор начело на "армейците", не е доволен от факта, че агитките започват да се появяват все по-често и в баскетболните зали.

Баскетболната легенда Петко Маринов направи любопитен коментар за футболните фенове. Спецът, който има над 30 спечелени трофея като състезател и треньор начело на "армейците", не е доволен от факта, че агитките започват да се появяват все по-често и в баскетболните зали.

"Тъжно ми е, че има толкова малко хора по футболните стадиони, сподели Маринов в интервю за "Букмейкър рейтинги". - Но за това вина имат и някои хора от т.нар. агитки. През годините те също станаха причина да намалеят запалянковците. Разбира се и резултатите, но това е друга и дълга тема. Сега всичко се промени. Навлязоха и много чужденци в отборите.

Призовавам и мога да го дам като съвет към футболните ръководители, а и не само – добре, взимайте чужденци, но привлечете трима-четирима, ама наистина да са добри. За да може те да дърпат останалите футболисти и да им се повиши нивото. Какво като имаш 20 чужденци?! Резултатът е никакъв. Преди години в Лукойл Академик имахме двама – Прийст Лодърдейл и Браян Смит. Двама, но качествени и скъпи баскетболисти. И покрай тях израснаха българите – и Стефан Георгиев, и Юли Радионов, Тенчо Банев, лидер на отбора беше Тодор Стойков.

Уважавам ги феновете, но всичко трябва да си има някаква мярка. Навремето английските запалянковци се оказаха най-голямото зло за европейския футбол. И от такива след направени промени, наложени правила, в момента са хористи и певци по стадионите. Може да видите по стълбите между трибуните само жилетките на стюардите. Разбира се, че има изключения и при гостувания и сега гледаме, че продължават да имат проблеми, но не е това, което беше през 80-те", допълни Маринов.